Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minttusuklaa-päärynäjäädyke

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raikas päärynäjäädyke saa juhlavia, makeita raitoja minttusuklaasta ja granaattiomenakinuskista. Tarjoa jäädyke juhlapäivän jälkiruokana.

Ainekset

200 g
(1 levy) minttukrokanttimaitosuklaata
400 g
punaisia päärynöitä
1 kpl
granaattiomenan siemenet
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Granaattiomenakinuski

2 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 kpl
granaattiomenan mehu

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele ⅔ suklaasta. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.

200 g
(1 levy) minttukrokanttimaitosuklaata
2

Kuori ja halkaise päärynät. Poista kota ja paloittele päärynät. Soseuta palat sauvasekoittimella.

400 g
punaisia päärynöitä
3

Aseta siivilä kulhon päälle. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet siivilään. Puristele hedelmänpuolikkaista loppu mehu kulhoon. Säästä mehu.

1 kpl
granaattiomenan siemenet
4

Vaahdota kerma ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike toisessa astiassa. Sekoita vaahdot päärynäsoseeseen. Kaada seos vuokaan (1 ½ – 2 l). Valuta päälle sula suklaa. Nostele suklaata haarukalla päärynävaahdon sekaan niin, että pintaan muodostuu kuvioita.

2 rkl
sokeria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
5

Ripottele granaattiomenan siemenet jäädykkeen pinnalle. Peitä vuoka foliolla. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

1 kpl
granaattiomenan siemenet
6

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää granaattiomenan mehu. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes seos sakenee.

1 kpl
granaattiomenan mehu
2 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
7

Ota jäädyke huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoamista. Rouhi loppu suklaa. Viimeistele jäädyke suklaarouheella ja kinuskikastikeraidoilla.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

585

2448

37,0 g

22,8 g

55,2 g

54,8 g

3,7 g

6,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli