Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-kurkkuvartaat

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Lohi ja kurkku ovat hyvä pari grillattuinakin. Pujota ainekset kahteen vartaaseen, niin kääntely on helppoa.

Ainekset

800 g
Lohifileetä
150 g
Kurkkua
1/2 dl
Öljyä
2 tl
Dijoninsinappia
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
1/2 tl
Sitruunapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa ruodoton lohifilee kuutioiksi. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa reilun sentin viipaleiksi. Pujota kurkkuviipaleet ja lohikuutiot vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat öljy-sinappi-mausteliemellä. Anna maustua jonkin aikaa. Grillaa kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia puoleltaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

253

1058

19,3 g

3,0 g

1,4 g

1,4 g

0,1 g

18,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Sitruunapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli