Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkagazpacho

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.

Ainekset

500 g
Mansikoita
1/2 - 1 kpl
Sipulia
1/2 kpl
Punaista paprikaa
2 kpl
Avomaankurkkua
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 - 1 kpl
Punaista chiliä
2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Päälle

Mansikkakuutioita
Tuoretta minttua tai tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.

500 g
Mansikoita
1/2 - 1 kpl
Sipulia
1/2 kpl
Punaista paprikaa
2 kpl
Avomaankurkkua
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 - 1 kpl
Punaista chiliä
2 kpl
Limetin mehu
2

Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.

1/4 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
2 rkl
Oliiviöljyä
3

Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.

Tuoretta minttua tai tilliä
Mansikkakuutioita

Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat mansikkagazpachoa

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

569

7,5 g

1,0 g

12,0 g

11,3 g

3,8 g

1,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulin kynsi,

Punaista chiliä,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Mansikkakuutioita,

Tuoretta minttua tai tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli