

Helpot ja herkulliset kesän maut - Yhteishyvän juhannusmenu 2022
Tänä vuonna juhannuksena herkutellaan kotimaisilla kaloilla ja mansikoilla. Juhannuspäivällisellä nautitaan lohileipiä ja grillattuja siikanyyttejä kreikkalaisen mansikkasalaatin kera ja jälkkäriksi leivotaan britakääretorttu. Katso myös viime vuoden helppo juhannusmenu, jonka alkuun surautetaan gazpacho oransseista sesonkikasviksista ja pääruoaksi grillataan mehukkaita kanapihvejä.
Kesän tärkeimmän ruokajuhlan tähtiä ovat uuden sadon herkut. Perinteiseen juhannuspöytään kootaan rapeiden paistettujen muikkujen rinnalle silliä, uusia perunoita, varhaiskaalia ja piimäkastiketta. Ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsevät oikeuksiinsa raparperin parina marenkisessa kakussa, jonka voi valmistella jo edellisenä päivänä. Helpossa juhannusmenussa herkutellaan varhaisperunanyyteillä ja grillatuilla lohikyljyksillä. Jälkiruoaksi dippaillaan mansikoita ehkäpä maailman helpoimpaan suklaakastikkeeseen.
Vegenä vai lihalla? Olipa valintasi kumpi vain, anna grillin tuoda juhannusruokiin herkullista makua. Vegaanisessa juhannusmenussa alkuruoaksi siemaillaan vesimelonin maustamaa gazpachoa ja pääruoaksi herkutellaan grillatuilla kukkakaalipihveillä ja fenkoleilla. Lihansyöjän grillimenussa possunfilee kieputetaan hauskasti palmikolle ja tarjoillaan lämpimän perunasalaatin kanssa. Jälkiruokana maistuu raparperipiirakka, jonka valkosuklaa-murupinnassa on ihanan kinuskinen vivahde.
Juhlista kesää ja kata pöytään parasta lihasta ja kalasta. Mökkeilijän juhlavassa grillimenussa päätähtentä loistaa maustevoilla viimeistelty entrecôte, joka on grillipihvien parhaimmistoa. Sen lisukkeeksi sopii yksinkertainen salaatti ja paahdetut varhaiskaalilohkot. Jälkiruokana ihastuttaa tuoreilla marjoilla koristeltu marenkikääretorttu. Mökkeilijän kalamenussa herkutellaan puolestaan särkialkupalalla, yrteillä täytetyillä kirjolohifileillä ja varhaisperunavartailla. Jälkiruokana maistuu mansikka-kiivijäätelö.