Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hodarit

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Alusta alkaen itse tehdyt hot dogit ovat huippuhyviä. Käytä chilikastikkeeseen chilit siemenineen, jos pidät tulisesta mausta.

Ainekset

10 - 20 kpl
Hot dog -sämpylää
10 - 20 kpl
Nakkia

Chilikastike

2 rkl
Öljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Punaista chiliä (siemenineen)
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Säilyketomaatteja
3 rkl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Viinietikkaa
1 rkl
Soijakastiketta
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee kastike. Viipaloi chilit ja valkosipuli. Kuumenna niitä hetki öljyssä. Lisää pyree ja hetken kuluttua muut ainekset. Hauduta 30 minuuttia, soseuta sileäksi ja anna jäähtyä. Kuumenna sämpylät mikrossa tai höyryssä siivilässä, niin ne pysyvät pehmeinä. Grillaa nakit ja kokoa hodarit.

Vinkki
Tee hodarien seuraksi salsa silputusta kurkusta ja punasipulista. Mausta suolalla ja lisää tilkka öljyä.

Vinkki: Voit oikaista ja käyttää valmiita hodarisämpylöitä, tai valmistaa kuohkeat sämpylät itse. Klikkaa alta hodarisämpylöiden ohjeeseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

340

1423

19,9 g

6,8 g

26,2 g

6,2 g

2,0 g

13,1 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Punaista chiliä (siemenineen),

3 rkl Tomaattipyreetä,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli