Kotijuusto-perunasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotijuusto-perunasalaatti

Kotijuusto-perunasalaatti
Annokset
6
Valmistusaika
30 min
Kirkas perunasalaatti saa vitamiineja vihreistä kasviksista ja ruokaisuutta kotijuustosta. Maukas salaatti viimeistellään löysäksi keitetyillä kananmunilla.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
perunoita (kiinteä lajike)
6 kpl
kananmunaa
250 g
vihreää tankoparsaa
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
250 g
(1 pkt) kotijuustoa
1 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

SIPULIKASTIKE

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
3/4 dl
oliiviöljyä
2 kpl
kevätsipulin vartta
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 tl
juoksevaa hunajaa

Vinkki: Vaihtele vihreitä vihanneksia. Korvaa parsa broccolinilla tai lisää salaattiin pinaatinlehtiä.

Näin teet

1

Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.

800 g
perunoita (kiinteä lajike)
1 tl
suolaa
6 kpl
kananmunaa
2

Huuhtele parsat, napsauta tyvi pois ja kuori puolivälistä alaspäin. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 3–8 minuuttia. Sulata herneet.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
250 g
vihreää tankoparsaa
3

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli. Lisää ne, sinappi ja hunaja kastikkeeseen.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 kpl
kevätsipulin vartta
3/4 dl
oliiviöljyä
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 kpl
sipuli
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 tl
juoksevaa hunajaa
4

Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita kastike joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi juusto. Kääntele se ja kasvikset salaattiin. Lisää kuoritut ja puolitetut munat päälle.

250 g
(1 pkt) kotijuustoa
ripaus rouhittua mustapippuria
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g152 g
Proteiinia34 g201 g
Rasvaa32 g190 g
Kuituja4 g23 g
Energiaa kj2211 13264
Energiaa kcal528 3168

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g152 g
Proteiinia34 g201 g
Rasvaa32 g190 g
Kuituja4 g23 g
Energiaa kj2211 13264
Energiaa kcal528 3168

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua ruohosipulia

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.