Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limetti-juustokakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa 5 päivää. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
150 g
Voita
4 rkl
Ruokosokeria

Täyte

600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Ranskankermaa
1 rkl
Raastettua limetinkuorta
1 dl
Limettimehua
2 dl
Ruokosokeria
2 tl
Vaniljasokeria
4 kpl
Munaa
2 rkl
Maissitärkkelystä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja murusta kaulimella painelemalla. Sekoita sokeri ja sulatettu voi keksimuruihin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista 4–5 cm:n korkuiset. Pane pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä torttua uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

Katkaise uunista lämpö ja anna kakun vielä olla uunissa tunnin ajan. Tarjoa juustokakku seuraavana päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

456

1907

35,6 g

22,7 g

27,3 g

26,1 g

0,3 g

5,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Digestivekeksejä,

1 rkl Raastettua limetinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli