Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkamokkapalat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Mokkapalat saavat nyt upean punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?

Ainekset

Pohja

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
3 dl
Sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunaa

Kuorrutus

100 g
(noin 10 pientä) pakastemansikoita
75 g
voita tai margariinia
7 dl
tomusokeria

Koristelu

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
koristerakeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
3 dl
Sokeria
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunaa
3

Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.

75 g
voita tai margariinia
100 g
(noin 10 pientä) pakastemansikoita
7 dl
tomusokeria
4

Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
koristerakeita
Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.1.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

325

1358

12,9 g

7,9 g

48,4 g

38,2 g

0,5 g

3,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli