Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäkinuskiruudut

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Suolakiteet viimeistelevät makean pähkinä-kinuskileivonnaisen. Leivo suussa sulava kinuskijälkiruoka helposti valmiista pakastemurotaikinasta.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastemurotaikinaa
1 1/2 dl
Vadelmamarmeladia

Kinuski

2 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
50 g
Voita
1 1/2 dl
Kuohukermaa

Pinnalle

125 g
Pähkinöitä
1/4 tl
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kauli sulaneet taikinalevyt leivinpaperin päällä puolta ohuemmiksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Levitä marmeladi jäähtyneelle levylle. Nosta päälle toinen levy. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää voi, anna kiehahtaa. Kaada kerma kattilaan ja keitä kinuskia noin 10 minuuttia tai kunnes se on sopivan paksua kuorrutteeksi. Levitä pähkinät pohjan päälle, kaada päälle kinuski. Ripottele päälle suolakiteet. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

224

939

14,2 g

5,6 g

21,6 g

21,6 g

2,0 g

1,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa,

0,5 dl Vettä,

0,25 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli