Suolainen cocktailtikkusiili - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolainen cocktailtikkusiili

Annokset
12
Valmistusaika
Tunti
Valmista ikisuosikki tikkusiili uudella tavalla! Tämän siilin tikkuihin sujautetaan makuja koti-Suomesta, Italiasta ja Amerikasta. Siilin vartaloksi sopii vaikka jäävuorisalaatin, keräkaalin tai melonin puolikas.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
jäävuorisalaatti

KOTIMAAN COCKTAILTIKUT

220 g
leipäjuustoa
20 kpl
pensasmustikkaa
20 kpl
vadelmaa

ITALIAN MAMMAN TIKUT

10 kpl
lihapullaa
10 kpl
minimozzarellapalloa
10 kpl
kirsikka- tai miniluumutomaattia
basilikanlehtiä

AMERIKAN HODARITIKUT

2 kpl
paahtoleipäviipaletta
2 rkl
ketsuppia
10 kpl
prinssinakkia
20 kpl
minicocktailkurkkua

LISÄKSI

cocktailtikkuja

Näin teet

1

Laita puolikas jäävuorisalaatti tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.

1/2 kpl
jäävuorisalaatti
2

Kotimaan cocktailtikut: Kuutioi leipäjuusto. Työnnä cocktailtikkuihin leipäjuustopala, pensasmustikka ja vadelma.

20 kpl
pensasmustikkaa
20 kpl
vadelmaa
220 g
leipäjuustoa
3

Italian mamman tikut: Puolita lihapullat, minimozzarellajuustot ja kirsikkatomaatit. Työnnä tikkuihin puolikas jokaista ja viimeistele basilikanlehdellä.

10 kpl
lihapullaa
10 kpl
minimozzarellapalloa
basilikanlehtiä
10 kpl
kirsikka- tai miniluumutomaattia
4

Amerikan hodaritikut: paahda leivät, voitele ne ketsupilla ja leikkaa noin 20 palaksi. Puolita prinssinakit. Työnnä tikkuihin leipä- ja nakkipalat sekä minicocktailkurkku.

2 rkl
ketsuppia
10 kpl
prinssinakkia
20 kpl
minicocktailkurkkua
2 kpl
paahtoleipäviipaletta
5

Paina tikut riveittäin jäävuorisalaattiin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä puolikkaasta kirsikkatomaatista ja silmät pensasmustikoista.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 3.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g327 g
Proteiinia16 g186 g
Rasvaa18 g215 g
Kuituja10 g124 g
Energiaa kj1528 18336
Energiaa kcal365 4379

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g327 g
Proteiinia16 g186 g
Rasvaa18 g215 g
Kuituja10 g124 g
Energiaa kj1528 18336
Energiaa kcal365 4379
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.