Täyttö, kuorrutus, uuniin, valmis! Tee lämpimät voileivät näin
- Aseta uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Valitse pohja: tee lämppärit maalaisleivälle, ruis- tai paahtoleivälle tai vaikkapa rieskan päälle. Hieman kuivahtanut leipä toimii lämpimissä voileivissä yhtä hyvin kuin tuorekin.
- Kokoa täytteet: voitele leivät voilla, ketsupilla, sinapilla tai tomaattipyreellä. Perinteisesti leivälle ladotaan kinkkua, tonnikalaa, oliiveja ja ruskistettua jauhelihaa. Mikään ei kuitenkaan estä kokeilemasta leipiin vaikkapa härkistä, pinaattia, kypsiä kasviksia ja savulohta. Käytä hyödyksi kaikki jääkaapin tähteet!
- Kuorruta leivät juustoviipaleilla tai -raasteella. Jos haluat oikein retron makuelämyksen, ripottele pinnalle vielä kuivattua oreganoa.
- Paista lämpimiä voileipä uunin keskitasolla 5–10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.