Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Crepsikakku

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Crêpet eli krepit ovat ohuita lettuja, jotka täytetään joko suolaisilla tai makeilla täytteillä. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen vinkkaa kokeilemaan crepsikakun väliin myös kerma- tai sabayonevaahtoa, erilaisia marjamelboja sekä suklaalastuja ja -rouheita.

Ainekset

8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
100 g
voita paistamiseen
2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g)
2 rkl
valmista suklaakastiketta
kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Laita maidon joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopussa kananmunat hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota 2 h ennen paistamista.

8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2

Sulata hedelmät ja valuta ylimääräinen neste pois.

2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g)
3

Paista ohuita creppejä vain toiselta puolelta, laita sisään hedelmäpaloja ja rullaa pötköksi.

100 g
voita paistamiseen
4

Asettele crepit vadille kekomaiseen muotoon ja valuta päälle suklaakastiketta. Koristele vaahtokarkeilla ja tomusokerilla.

2 rkl
valmista suklaakastiketta
kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.2.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

500

2093

27,3 g

16,5 g

46,0 g

13,3 g

3,0 g

16,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g),

2 rkl valmista suklaakastiketta,

kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli