Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjainen juustokakkupiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Marjainen juustokakku maistuu kahvin kera tai vaikkapa retkieväänä. Ohje on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia digestive-keksejä.

Ainekset

Pohja

300 g
Digestive-keksiä
150 g
Margariinia

Täyte 1

600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
300 g
Pakastemarjoja
2 rkl
Perunajauhoja

Täyte 2

300 g
(2 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna keksit hienoksi muruksi ja sulata margariini. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele keksimuruseos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.

300 g
Digestive-keksiä
150 g
Margariinia
2

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40 minuuttia.

600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
300 g
Pakastemarjoja
2 rkl
Perunajauhoja
3

Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

300 g
(2 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

354

1480

21,4 g

10,7 g

33,6 g

25,7 g

0,6 g

5,9 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli