Särkivoileipäkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Särkivoileipäkakku

Särkivoileipäkakku
Annokset
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Valmista kalavoileipäkakku vaihteeksi särjestä. Särkisäilykkeestä syntyy mehevä täyte, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse kostuttaa. Viimeistele voileipäkakku rennolla koristelulla.
Jaa Somessa

Ainekset

350 g
(12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää

TÄYTE

180 - 275 g
luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä
200 g
(1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
3 rkl
sitruunanmehua
1 dl
hienonnettua basilikaa
suolaa

KORISTELUUN

250 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
basilikanlehtiä
125 g
(1 ps ) minimozzarellapalloja
2 rkl
hienonnettua timjamia
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois.

350 g
(12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
2

Valmista täyte. Valuta ja laita särkipalat kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

3 rkl
sitruunanmehua
suolaa
180 - 275 g
luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä
200 g
(1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 dl
hienonnettua basilikaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
3

Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1 ½ l). Peitä pohja leipäviipaleilla. Levitä päälle ¼ täytteestä. Lisää päälle leipäkerros ja levitä päälle taas ¼ täytteestä. Lisää vielä yksi leipä- ja täytekerros ja aseta päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Säästä jäljelle jäänyt täyte koristeluun.

4

Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.

5

Kumoa kakku tuorekelmun avulla tarjoiluvadille. Poista kelmu. Levitä jäljellä oleva täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä, mozzarellalla ja timjamilla. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.

250 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
hienonnettua timjamia
125 g
(1 ps ) minimozzarellapalloja
rouhittua mustapippuria
1 dl
basilikanlehtiä
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.5.2019
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g176 g
Proteiinia13 g153 g
Rasvaa10 g115 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj847 10160
Energiaa kcal202 2426

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g176 g
Proteiinia13 g153 g
Rasvaa10 g115 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj847 10160
Energiaa kcal202 2426

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • rouhittua mustapippuria

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.