Suklainen isänpäiväkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklainen isänpäiväkakku

Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Tuhti ja täyteläinen suklaakakku kätkee sisäänsä appelsiini-suklaatäytteen. Kakkupohja on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tee isänpäivän viiksikakku lasten kanssa edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua.
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUPOHJA

5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
3 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
2 dl
appelsiinitäysmehua
1 dl
rypsiöljyä
3 dl
kiehuvaa vettä

APPELSIINI-SUKLAATÄYTE JA -KUORRUTE

200 g
appelsiinisuklaata (esim. Fazer appelsiini ja crisp)
150 g
tummaa suklaata
200 g
appelsiinituorejuustoa (1 pkt)
200 g
vaniljatuorejuustoa (1 pkt)
1/2 dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa (2 prk)

KOSTUTUS

1 dl
maitokahvia

KORISTELU

250 g
mustaa sokerimassaa

Vinkki: Muotoile sokerimassaviikset edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua.

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet ja toisessa kulhossa kananmunat, appelsiinitäysmehu sekä rypsiöljy.

1 tl
suolaa
2 dl
appelsiinitäysmehua
3 kpl
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
rypsiöljyä
4 dl
sokeria
3 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2

Sekoita kananmuna-mehuseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kiehuva vesi koko ajan sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa keskus ei ole löysän taikinainen.

3 dl
kiehuvaa vettä
3

Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

4

Sulata täytteen suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki pöydällä. Vaahdota kuohukerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi.

200 g
appelsiinisuklaata (esim. Fazer appelsiini ja crisp)
150 g
tummaa suklaata
4 dl
kuohukermaa (2 prk)
5

Sekoita tuorejuustot ja sokeri keskenään kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.

1/2 dl
sokeria
200 g
appelsiinituorejuustoa (1 pkt)
200 g
vaniljatuorejuustoa (1 pkt)
6

Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Kostuta pohja maitokahvilla ja levitä pohjan päälle noin 1/4 täytteestä. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta maitokahvilla ja lisää 1/4 täytteestä. Laita päällimmäiseksi kakkupohjasta leikattu alimmaisin kerros niin, että leikkauspinta on alaspäin. Kostuta kakun pinta maitokahvilla ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin. Säästä loput täytteestä kuorruttamiseen ja anna sen odottaa pöydällä, jotta kuorrute ei jähmety liikaa.

1 dl
maitokahvia
7

Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.

8

Muotoile sokerimassasta viiksikoristeita tai leikkaa koristeet mustasta pahvista. Aseta jokaisen koristeen sisään tikku, jonka avulla saat sen seisomaan kakun pinnalla. Anna viiksien kuivua pöydällä vähintään seuraavaan päivään ja asettele ne kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

250 g
mustaa sokerimassaa
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.10.2019
Muokattu: 29.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja93 g1119 g
Proteiinia11 g133 g
Rasvaa43 g514 g
Kuituja8 g101 g
Energiaa kj3437 41249
Energiaa kcal821 9854

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja93 g1119 g
Proteiinia11 g133 g
Rasvaa43 g514 g
Kuituja8 g101 g
Energiaa kj3437 41249
Energiaa kcal821 9854
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.