Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklainen isänpäiväkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Tuhti ja täyteläinen suklaakakku kätkee sisäänsä appelsiini-suklaatäytteen. Kakkupohja on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tee isänpäivän viiksikakku lasten kanssa edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua.

Ainekset

KAKKUPOHJA

5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
3 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
2 dl
appelsiinitäysmehua
1 dl
rypsiöljyä
3 dl
kiehuvaa vettä

APPELSIINI-SUKLAATÄYTE JA -KUORRUTE

200 g
appelsiinisuklaata (esim. Fazer appelsiini ja crisp)
150 g
tummaa suklaata
200 g
appelsiinituorejuustoa (1 pkt)
200 g
vaniljatuorejuustoa (1 pkt)
1/2 dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa (2 prk)

KOSTUTUS

1 dl
maitokahvia

KORISTELU

250 g
mustaa sokerimassaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet ja toisessa kulhossa kananmunat, appelsiinitäysmehu sekä rypsiöljy.

5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
3 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
2 dl
appelsiinitäysmehua
1 dl
rypsiöljyä
2

Sekoita kananmuna-mehuseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kiehuva vesi koko ajan sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa keskus ei ole löysän taikinainen.

3 dl
kiehuvaa vettä
3

Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

4

Sulata täytteen suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki pöydällä. Vaahdota kuohukerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi.

200 g
appelsiinisuklaata (esim. Fazer appelsiini ja crisp)
150 g
tummaa suklaata
4 dl
kuohukermaa (2 prk)
5

Sekoita tuorejuustot ja sokeri keskenään kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.

200 g
appelsiinituorejuustoa (1 pkt)
200 g
vaniljatuorejuustoa (1 pkt)
1/2 dl
sokeria
6

Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Kostuta pohja maitokahvilla ja levitä pohjan päälle noin 1/4 täytteestä. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta maitokahvilla ja lisää 1/4 täytteestä. Laita päällimmäiseksi kakkupohjasta leikattu alimmaisin kerros niin, että leikkauspinta on alaspäin. Kostuta kakun pinta maitokahvilla ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin. Säästä loput täytteestä kuorruttamiseen ja anna sen odottaa pöydällä, jotta kuorrute ei jähmety liikaa.

1 dl
maitokahvia
7

Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.

8

Muotoile sokerimassasta viiksikoristeita tai leikkaa koristeet mustasta pahvista. Aseta jokaisen koristeen sisään tikku, jonka avulla saat sen seisomaan kakun pinnalla. Anna viiksien kuivua pöydällä vähintään seuraavaan päivään ja asettele ne kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

250 g
mustaa sokerimassaa

Vinkki: Muotoile sokerimassaviikset edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.10.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

821

3437

42,8 g

21,2 g

93,3 g

72,8 g

8,4 g

11,1 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli