Vegaaninen kiivi-britakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen kiivi-britakakku

Vegaaninen kiivi-britakakku
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Kakkulautaset pöytään! Britakakku syödään heti, kun se valmistuu. Ihana klassikkokakku onnistuu myös vegaanisena.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

125 g
margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
soijavalmistetta (”rahkaa”)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/4 dl
kaurajuomaa

MARENKI

1 dl
kikherneiden säilöntälientä
1 1/4 dl
sokeria

TÄYTE

3 - 4 kpl
keltaista kiiviä
1 dl
soijapohjaista vispiä
1 dl
kookoskermaa
1 rkl
sokeria
tomusokeria, halutessasi
mintunlehtiä, halutessasi

LISÄKSI

1/2 dl
mantelilastuja tai ¼ dl kookoshiutaleita

Tiesitkö? Kiivi muuttuu hapanmaitotuotteiden seurassa helposti kitkeräksi, mutta se sopii hyvin vegaaniseen leivontaan, jossa ei käytetä maitotuotteita.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen.

2

Tee ensin marenki. Vaahdota kikherneiden liemi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja niin kovaksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, noin 15 minuuttia.

1 dl
kikherneiden säilöntälientä
1 1/4 dl
sokeria
3

Tee pohja. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää soijavalmiste ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita kaurajuoma joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

125 g
margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
soijavalmistetta (”rahkaa”)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/4 dl
kaurajuomaa
4

Lusikoi kikhernevaahto nokareiksi taikinan päälle. Tasoita vaahto varovasti. Ripottele manteli tai kookos pinnalle.

1/2 dl
mantelilastuja tai ¼ dl kookoshiutaleita
5

Laita kakku uuniin. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, laita luukun väliin esimerkiksi puulasta, niin höyry pääsee poistumaan uunista ja marengista tulee rapea. Kypsennä kakkua raollaan olevassa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

6

Kuori ja paloittele kiivit. Vaahdota eri kulhoissa vispi ja kookoskerma. Yhdistä vaahdot, mausta sokerilla ja vatkaa vielä hetki.

1 dl
kookoskermaa
3 - 4 kpl
keltaista kiiviä
1 dl
soijapohjaista vispiä
1 rkl
sokeria
7

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai neljään osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoilulautaselle levittämällä kerrosten väliin soija-kookosvaahtoa ja kiiviä. Jätä päällimmäinen kakkulevy ilman täytettä. Koristele halutessasi tomusokerilla ja mintunlehdillä.

tomusokeria, halutessasi
mintunlehtiä, halutessasi
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.5.2019
Muokattu: 2.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g405 g
Proteiinia4 g36 g
Rasvaa16 g162 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1379 13790
Energiaa kcal329 3294

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl soijavalmistetta (”rahkaa”)

  • 1 dl kikherneiden säilöntälientä

  • tomusokeria, halutessasi

  • mintunlehtiä, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g405 g
Proteiinia4 g36 g
Rasvaa16 g162 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1379 13790
Energiaa kcal329 3294

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl soijavalmistetta (”rahkaa”)

  • 1 dl kikherneiden säilöntälientä

  • tomusokeria, halutessasi

  • mintunlehtiä, halutessasi

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.