Voileipäkääretorttu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voileipäkääretorttu

Paloja
15
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Kesäjuhlien hitti on kylmäsavulohella täytetty kääretorttu. Tee torttupohja leipäviipaleista, täytä, rullaa ja koristele komeaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

12 kpl
isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
1 1/2 dl
maitoa

TÄYTE

150 g
(2 rs) piparjuurituorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
limemehua
300 g
(2 pkt) kylmäsavukirjolohta
1
ruukku tilliä
2
kevätsipulia

KUORRUTE

300 g
(2 prk) ranskankermaa (28 %)
1 rkl
limemehua
ripaus suolaa

LISÄKSI

1 kpl
kurkku
2 kpl
limeä
2 kpl
kevätsipulia

Vinkki: Korvaa kylmäsavulohi härän kylmäsavupaistilla.

Näin teet

Voileipäkääretorttu vaihekuva 1
1

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.

1 1/2 dl
maitoa
12 kpl
isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
Voileipäkääretorttu vaihekuva 2
2

Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.

150 g
(2 rs) piparjuurituorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
limemehua
300 g
(2 pkt) kylmäsavukirjolohta
1
ruukku tilliä
2
kevätsipulia
Voileipäkääretorttu vaihekuva 3
3

Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Voileipäkääretorttu vaihekuva 4
4

Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.

300 g
(2 prk) ranskankermaa (28 %)
1 rkl
limemehua
ripaus suolaa
2 kpl
kevätsipulia
2 kpl
limeä
1 kpl
kurkku
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 20.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g154 g
Proteiinia8 g113 g
Rasvaa14 g212 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj844 12664
Energiaa kcal202 3024

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g154 g
Proteiinia8 g113 g
Rasvaa14 g212 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj844 12664
Energiaa kcal202 3024

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku tilliä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.