Yhden kulhon suklaabrowniekakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhden kulhon suklaabrowniekakku

Yhden kulhon suklaabrowniekakku
Paloja
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Ruokavalio
Superhelpon suklaakakun taikina valmistuu yhdessä kulhossa vain sekoittamalla. Tämä keskeltä kosteaksi jäävä kakku sulaa suussa!
Jaa Somessa

Ainekset

175 g
margariinia
200 g
taloussuklaata
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

LISÄKSI

margariinia
korppujauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta (koristeluun)

KUORRUTUS (HALUTESSA)

25 g
margariinia
2 rkl
kaakaojauhetta
2 dl
tomusokeria
1 rkl
maitoa
nonparelleja

Vinkki: Voit tehdä taikinan myös ilman mikroaaltouunia. Sulata tällöin ainekset liedellä kattilassa ja tee taikina kattilaan.

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

margariinia
korppujauhoja
2

Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.

200 g
taloussuklaata
175 g
margariinia
3

Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.

1/4 tl
suolaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4

Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot mitta-astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.

3 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
5

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele nonparelleilla.

1 rkl
kaakaojauhetta (koristeluun)
2 dl
tomusokeria
1 rkl
maitoa
2 rkl
kaakaojauhetta
nonparelleja
25 g
margariinia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.6.2019
Muokattu: 21.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g520 g
Proteiinia7 g81 g
Rasvaa16 g191 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1453 17440
Energiaa kcal347 4165

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • korppujauhoja

  • nonparelleja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g520 g
Proteiinia7 g81 g
Rasvaa16 g191 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1453 17440
Energiaa kcal347 4165

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • korppujauhoja

  • nonparelleja

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.