Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivo ihana britakakku! Tuunaa resepti uusiksi kolmella eri tavalla

Teksti:
Kati Pohja
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.5.2018
|
Muokattu: 2.5.2023
Britakakku on kesän klassikkoherkku. Kokeile vaihteeksi valmistaa kakku kinuski-pähkinätäytteellä, tuunaa britasta suklaanystävän unelma tai käytä siihen kookoshiutaleita ja -kermaa.

Mansikkabritakakku

Mansikkainen britakakku on kesäjuhlien ja juhannuksen suosikkikakku. Kakku koostuu kerroksista pehmeää kakkupohjaa, makeaa marenkia ja mansikka-sitruunatäytettä. Katso tästä mansikkabritakakun resepti ja video kakun valmistuksesta, ja alempaa artikkelista tuunausvinkit, joilla saat kakkuun ihan eri maut.

Kolme tapaa tuunata britakakun resepti

1. Kinuski-pähkinäbrita

Korvaa mantelilastut rouhituilla suolapähkinöillä ja kermakarkeilla. Vaihda tuorejuusto maapähkinävoihin ja mansikat banaaniviipaleisiin.

2. Suklaabrita

Käytä mantelilastujen tilalla suklaarouhetta. Korvaa tuorejuusto desillä Nutellaa. Viimeistele kakku valuttamalla päälle sulatettua valkosuklaata.

3. Kookosbrita

Tee brita troppikin tuulahduksella ja vaihda mantelilastut kookoshiutaleisiin. Käytä kerman tilalla jääkaappikylmää kookoskermaa, josta neste on valutettu pois. Vaahdota ja mausta limen mehulla.

Alkukesän ihanin: raparperibrita

Raparperibrita on alkukesän odotettu herkku. Makea marenki ja hapokas raparperi sopivat ihanasti yhteen. Todellinen kesäherkku syntyy, kun yhdistät mansikan ja raparperin samaan britaan!

Gluteeniton, maidoton tai vegaaninen britakakku

Voiko britakakun tehdä gluteenittomana? Entä maidottomana tai vegaanisena? Kyllä, korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä tuorejuuston sijaan. Vegaanisen britakakun salaisuus on kikherneiden säilöntäliemi.

Katso myös nämä britakakkureseptit