Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Greippigraavatut silakat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa tähteeksi jääneitä silakoita ruisleivän päällä.

Ainekset

1 kpl
(300 g) pakastesilakkafileitä
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Greippiä
Pala purjoa
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Mausteliemi

3 dl
Vettä
5 rkl
Väkiviinaetikkaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna silakoiden sulaa puoliksi. Poista silakoista nahkat. Työnnä peukalo fileen ja nahan väliin ja vedä nahka irti. Siirrä silakat kulhoon. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada silakoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli. Siivilöi silakoista liemi. Sekoita öljy sekä hyvin pestyn puolikkaan greipin raastettu kuori ja mehu. Viipaloi ja huuhdo purjo. Siirrä silakat ja purjorenkaat tarjoiluastiaan ja valuta päälle greippi-öljyseos. Koristele tillillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

213

892

17,3 g

2,7 g

9,0 g

9,0 g

0,2 g

4,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

2 rkl Hienonnettua tilliä,

3 dl Vettä,

2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli