Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rieskatacot

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista tacot vaihteeksi supisuomalaisittain. Valitse rieskakuoren täytteeksi makusi mukaan kalaa tai jauhista.

Ainekset

8 kpl
(1 pkt) ohrarieskoja
2 tl
rypsiöljyä

Kalatäyte

300 g
siika-, kuha- tai kirjolohifileetä
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Kasvistäyte

250 g
(1 pkt) jauhista (esim. Mifu)
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
chilimausteseosta

Korianteri-chilikastike

1 kpl
ruukku korianteria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta

Lisäksi

1 kpl
porkkana
120 g
(8 kpl) kirsikkatomaattia
1 kpl
ruukku jääsalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kastike. Silppua korianteri. Yhdistä kaikki ainekset.

1 kpl
ruukku korianteria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
2

Kuori ja suikaloi porkkana. Kuutioi tomaatit. Suikaloi salaatti. Valmista mieleisesi täyte:

1 kpl
porkkana
120 g
(8 kpl) kirsikkatomaattia
1 kpl
ruukku jääsalaattia
3

Kasvistäyte: Leikkaa kalafilee parin sentin nahattomiksi viipaleiksi. Ruskista kalapalat voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

300 g
siika-, kuha- tai kirjolohifileetä
1/4 tl
valkopippuria
3/4 tl
suolaa
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
rypsiöljyä
4

Kasvistäyte: Paista jauhista öljyssä pannulla noin 2 minuuttia. Mausta chilimausteseoksella.

Kuumenna rieskat öljytilkassa pannulla. Siirrä talouspaperin päälle. Taita rieskat kevyesti kahtia. Laita jauhis tai kala ja kasvikset rieskojen väliin. Valuta päälle kastiketta. Nauti heti.

8 kpl
(1 pkt) ohrarieskoja
2 tl
rypsiöljyä
250 g
(1 pkt) jauhista (esim. Mifu)
1 tl
chilimausteseosta
1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Tarjoa tacojen kanssa myös chili- ja limeviipaleita.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 31.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

665

2783

25,0 g

9,8 g

70,5 g

8,3 g

6,3 g

35,0 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli