Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Seesamisilakkarullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(300 g) pakastesilakkafileitä

Makuliemi

1 dl
Makeaa soijakastiketta
1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Seesamiöljyä

Lisäksi

1 rkl
Seesaminsiemeniä

Voiteluun

Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nosta silakat sulamaan laakeaan astiaan. Sekoita makuliemen ainekset ja valuta fileiden päälle. Anna maustua, kunnes silakat ovat täysin sulaneet. Poista silakoista selkäevät ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Rullaa fileet nahkapinta ulospäin ja nosta kevyesti voilla voideltuun pieneen uunivuokaan. Siivilöi liemi ja kaada silakkarullien päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

109

455

7,0 g

1,3 g

2,8 g

1,0 g

0,3 g

8,3 g

4,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Raastettua inkivääriä,

Valkosipulinkynsi,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli