Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sillileivät

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Maukkaat sillileivät maistuvat alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina. Itse marinoitu punasipuli viimeistelee sillileivät. Koristele tillillä.

Ainekset

8 kpl
tummaa limppua
2 rkl
Margariinia
2 kpl
Keitettyä perunaa
2 kpl
Keitettyä kananmunaa
100 g
Matjessilliä
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
Tilliä

Marinoitu punasipuli

2 kpl
Punasipulia
1/2 dl
Punaviinietikka
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Siirrä viipaleet kulhoon ja valuta päälle punaviinietikka. Lisää sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia.

Valuta marinadi pois sipulirenkaista. Voitele leivät. Kuori ja viipaloi perunat ja kanamunat. Nostele perunaa, munaa ja silliä leiville. Kaavi ranskankerma pakastuspussiin, leikkaa kulma pois ja pursota sitä leiville. Koristele tillillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

646

5,1 g

2,3 g

19,4 g

5,0 g

2,1 g

6,1 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Margariinia,

Tilliä,

0,5 dl Punaviinietikka,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli