Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea kalakeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
5 Annosta
Tee kalakeitto vaihteeksi vaaleasta kalasta. Lisää siikakeittoon täyteläisyyden tuojaksi kantarellituorejuustoa. Halutessasi voit vaihtaa kantarellituorejuuston esimerkiksi yrtti- tai valkosipulituorejuustoon.

Ainekset

600 g
siikafileetä (suomustettua tai nahatonta)
1/2 tl
suolaa
1 l
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
600 g
perunaa
2 - 3 kpl
porkkanaa
50 g
(1/3) purjoa
10
kokonaista valkopippuria
200 g
(1 rs) kantarellituorejuustoa
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala suupaloiksi ja mausta suolalla. Laita kalapalat jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.

1/2 tl
suolaa
600 g
siikafileetä (suomustettua tai nahatonta)
2

Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, pese se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Laita kasvikset kattilaan. Lisää pippurit ja anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 l
vettä
600 g
perunaa
2 - 3 kpl
porkkanaa
50 g
(1/3) purjoa
10
kokonaista valkopippuria
3

Lisää tuorejuusto keittoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää kalat ja siirrä kattila liedeltä. Tarkista, että kaikki kalapalat ovat nesteen peitossa ja peitä kattila kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

200 g
(1 rs) kantarellituorejuustoa
4

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto ruohosipulilla.

ruohosipulia hienonnettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2019
|
Muokattu: 11.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

338

1417

15,4 g

8,8 g

19,6 g

3,8 g

2,0 g

28,2 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli