Fish & chips savolaiseen tapaan - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Fish & chips savolaiseen tapaan

Fish & chips savolaiseen tapaan
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Tarjoa pannulla paistetut rapsakat muikut ja uuden sadon perunat fish & chips -tyyliin. Sekoita seuraksi raikas tartar iki-ihanista mummonkurkuista.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
muikkuja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa
2 tl
valkoviinietikkaa
4
tillinvartta

MUMMONKURKKUTARTAR

1 kpl
kurkku
1 1/2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 tl
dijoninsinappia
65 g
(1 prk) kapriksia
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

PAISTAMISEEN

rypsiöljyä ja voita

Näin teet

1

Valmista kurkkutartar. Viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri ja etikka. Lisää kurkut. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta maustuneet kurkut ja ota liemi talteen. Paloittele kurkut pienemmiksi.

1 kpl
kurkku
1 1/2 dl
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
2

Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi ja kaprikset. Mausta pippurilla. Lisää kurkkupalat ja tilkka kurkkujen lientä.

1 dl
majoneesia
1 tl
dijoninsinappia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
3

Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöräytä muikut jauhossa. Paista muikkuja pannulla öljy-voiseoksessa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
600 g
muikkuja
rypsiöljyä ja voita
4

Lohko kylmät, kypsät perunat. Paista niihin kaunis väri toisella pannulla öljyssä. Pirskota päälle etikkaa. Viimeistele tillillä ja tarjoa tartarin kanssa.

800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa
4
tillinvartta
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.5.2019
Muokattu: 2.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja63 g253 g
Proteiinia35 g139 g
Rasvaa28 g113 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj2776 11105
Energiaa kcal663 2653

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 65 g (1 prk) kapriksia

  • rypsiöljyä ja voita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja63 g253 g
Proteiinia35 g139 g
Rasvaa28 g113 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj2776 11105
Energiaa kcal663 2653

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 65 g (1 prk) kapriksia

  • rypsiöljyä ja voita

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.