Mehevä uunikirjolohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä uunikirjolohi

Mehevä uunikirjolohi
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
150°C
Kypsennä kokonainen uunikirjolohi miedossa lämmössä, niin kalan rasva pysyy sisällä ja mausta tulee täyteläinen. Tarjoa lohi perunoiden ja appelsiinilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 1 1/2 kg
perattu kirjolohi
2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua valkopippuria
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
1 rkl
rypsiöljyä

APPELSIINI-KERMAVIILIKASTIKE

1 kpl
appelsiini
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
ruukkua basilikaa hienonnettuna

Näin teet

1

Pyyhi kirjolohi sisältä ja päältä paperilla. Leikkaa kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Laita lohi leivinpaperille uunipellille.

1 - 1 1/2 kg
perattu kirjolohi
2

Mausta kala sisäpuolelta 1 tl:lla suolaa ja pippurilla. Viipaloi sitruuna. Täytä kala puolilla sitruunaviipaleista ja tillin varsilla.

2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua valkopippuria
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
3

Sipaise kalan pinta öljyllä ja ripottele päälle loppu suola. Levitä pinnalle loput sitruunaviipaleet. Anna kalan maustua huoneenlämmössä ½ tuntia. Säädä uuni 150 asteeseen.

1 rkl
rypsiöljyä
4

Kypsennä kirjolohta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys kalan selkäevän kohdalta. Kala on kypsää, kun evä irtoaa kevyesti nykäisemällä ja liha on läpikuultamatonta.

5

Valmista kastike. Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista hedelmästä 3 rkl mehua. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa uunikirjolohi kermaviilikastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

1/2 tl
ruukkua basilikaa hienonnettuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
1 kpl
appelsiini
200 g
(1 prk) kermaviiliä
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 6.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g21 g
Proteiinia42 g169 g
Rasvaa33 g131 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj2057 8229
Energiaa kcal491 1965

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g21 g
Proteiinia42 g169 g
Rasvaa33 g131 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj2057 8229
Energiaa kcal491 1965
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.