Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Simppeli savulohisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savulohisalaatin jujuina ovat rapeaksi paistetut ruisleipämurut ja hunajaisessa sitruunakastikkeessa maustuneet pavut.

Ainekset

400 g
Lämminsavukirjolohta
1 kpl
(250 g) pensaspapuja
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
(100 g) rucolaa
2 kpl
Ruisleipää
1 rkl
Rypsiöljyä

Kastike

1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
2 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee kastike. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2

Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä papuja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Kääntele lämpimät pavut kastikkeeseen. Anna maustua sen aikaa, kun teet salaatin.

1 kpl
(250 g) pensaspapuja
3

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi. Paista palat öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Levitä salaatti ja savukala laakealle vadille, lisää pavut kastikkeineen ja ripottele ruisleipärouhe pinnalle. Tarjoa heti.

1 kpl
Ruukku jääsalaattia
2 kpl
Ruisleipää
1 rkl
Rypsiöljyä
400 g
Lämminsavukirjolohta
1 kpl
(100 g) rucolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2018
|
Muokattu: 9.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

468

1959

40,5 g

6,0 g

8,0 g

3,3 g

2,0 g

18,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli