Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sushi-voileipäkakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kevään juhliin perinteisesti kuuluvaan voileipäkakkuun saa uutta eloa lisäämällä mukaan sushista tuttuja elementtejä. Sushi-voileipäkakussa yhdistyvät tutut kotimaiset voileipäkakun täytteet ja japanilaiset maut.

Ainekset

500 g
sushiriisiä
4 kpl
arkkia Sushi Nori -merilevää
Pitkä kurkkutikku
200 g
lohta
12 kpl
siivua isoa vaaleaa paahtoleipää
1 dl
maitoa
1 pkt wasabi-tuorejuustoa
1/2 dl
soijaa
200 g
kylmäsavulohta
2 kpl
vartta kevätsipulia
5 rkl
seesaminsiemeniä
8 kpl
palaa Gari sushi -inkivääriä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Tee kaksi sushirullaa leväarkeista, toinen kurkkutäytteellä ja toinen lohitäytteellä, tai osta kaupasta valmiita susheja. Käytä lohifileestä pieni osa sushirullan sisälle ja kuutio loput koristeiksi kakun pinnalle.

500 g
sushiriisiä
4 kpl
arkkia Sushi Nori -merilevää
Pitkä kurkkutikku
200 g
lohta
2

Leikkaa paahtoleivistä reunat ja lado ensimmäiset 4 siivua levyksi tarjoiluastialle. Kostuta leivät maidolla.

12 kpl
siivua isoa vaaleaa paahtoleipää
1 dl
maitoa
3

Leikkaa kaksi merileväarkkia leipälevyn kokoiseksi. Leikkaa merileväarkkien ylimääräiset reunat ohuiksi suikaleiksi ja säästä koristeluun. Aseta toinen arkeista kostutetun leipälevyn päälle ja voitele wasabi-tuorejuustolla.

4 kpl
arkkia Sushi Nori -merilevää
1 pkt wasabi-tuorejuustoa
4

Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

1/2 dl
soijaa
200 g
kylmäsavulohta
2 kpl
vartta kevätsipulia
5 rkl
seesaminsiemeniä
5

Kasaa päälle uusi kerros leipää, kostuta maidolla, aseta päälle toinen merileväarkki ja voitele wasabi-tuorejuustolla.

6

Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele taas pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

7

Vielä kerros leipää, kostutus maidolla ja pinnalle wasabi-tuorejuustoa. Koristele kakku kurkku- ja lohi-sushirullan paloilla, kuutioidulla lohella, inkiväärillä, merileväarkin suikaleilla, kevätsipulilla ja sesam-siemenillä.

8 kpl
palaa Gari sushi -inkivääriä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

200

838

9,1 g

2,2 g

16,5 g

1,0 g

2,1 g

12,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g sushiriisiä,

Pitkä kurkkutikku,

1 pkt wasabi-tuorejuustoa,

2 kpl vartta kevätsipulia,

8 kpl palaa Gari sushi -inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli