Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

BBQ-maustetut nyhtökaurapihvit

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Grilllipihvin vegeversio tehdään nyhtökaurasta ja maustetaan bbq-kastikkeella. Grillaa tai paista mehukkaat ruokaisat pihvit paistinpannulla.

Ainekset

250 g
(1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton)
2 kpl
Punajuurta (300 g)
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Öljyä
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
2 dl
Korppujauhoja
5 rkl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Bbq-kastiketta
1 tl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
2 - 4 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna nyhtökaura veitsellä erittäin pieneksi.

Kuori ja raasta punajuuret. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja punajuuri, paista vielä 5 minuuttia.

Yhdistä kulhossa ranskankerma, korppu- ja vehnäjauhot. Lisää nyhtökaura ja punajuuri-sipuliseos. Sekoita hyvin, mausta ja anna turvota 30 minuuttia.

Muotoile taikinasta käsin painellen 8 tiivistä pihviä (halkaisija 10 cm, paksuus 2 cm). Sivele öljyä pihvien molemmille puolille. Paista grillissä muurinpohjapannulla, parilalla tai öljyssä paistinpannulla.

Vinkki: Saat pihveistä vegaaniset, kun vaihdat ranskankerman maidottomaan vaihtoehtoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.4.2017
|
Muokattu: 19.7.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

231

969

17,4 g

3,4 g

15,8 g

2,1 g

1,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g (1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton),

Valkosipulinkynttä,

4 rkl Bbq-kastiketta,

1 tl Savupaprikajauhetta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli