Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Härkispyörykät

timer-icon30 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Rapeat härkispyörykät saavat makua fetajuustosta. Näihin kasvispyöryköihin sekasyöjäkin rakastuu!

Ainekset

1 kpl
(250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis)
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
+ 3 rkl rypsiöljyä
1 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
100 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia ilman valkosipulia 3 rkl:ssa öljyä, kunnes se saa hieman väriä.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
+ 3 rkl rypsiöljyä
2

Sekoita valkosipuli joukkoon ja siirrä pannu pois liedeltä.

3 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Kaada Härkis kulhoon. Lisää sipulit öljyineen ja mausteet. Murenna juusto ja sekoita härkisseokseen. Pyöritä käsin tiiviiksi pyöryköiksi.

1 kpl
(250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta
100 g
Fetajuustoa
4

Paista pyörykät rapeapintaisiksi öljyssä pannua välillä heilutellen.

3 rkl
+ 3 rkl rypsiöljyä

Vinkki: Voit valmistaa pyörykät myös ilman fetajuustoa. Silloin pyöryköitä tulee 14.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

42

174

4,1 g

1,1 g

0,1 g

0,1 g

0,1 g

1,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis),

Valkosipulinkynttä,

1 tl Paprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli