Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Mausteinen marokkolainen kanaruoka maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Tarjoa kalkkunapihvit hedelmäsalsan ja uunissa paistettujen bataattitikkujen kanssa.

Ainekset

480 g
(4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä
1 rkl
öljyä

Maustesos

1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria
kanelia
kurkumaa
1/2 tl
hiutalesuolaa

Kastike

200 g
ranskankermaa
2 rkl
punaista pestokastiketta
1/2 tl
tabascoa
suolaa
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita mausteet keskenään. Sivele kalkkunaleikkeet öljyllä. Hiero pintaan mausteet. Anna maustua jonkin aikaa.

1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
hiutalesuolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
paprikajauhetta
kanelia
1 tl
oreganoa
kurkumaa
480 g
(4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä
1 rkl
öljyä
2

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista leikkeitä 2–3 minuuttia molemmin puolin.

3

Sekoita pestokastike ranskankermaan, mausta tabascolla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.

2 rkl
punaista pestokastiketta
200 g
ranskankermaa
1/2 tl
tabascoa
suolaa
mustapippuria

Vinkki
Tarjoa kalkkunaleikkeiden kanssa hedelmäsalsaa ja uunissa paistettuja bataattitikkuja.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1473

23,5 g

11,3 g

1,5 g

1,5 g

0,3 g

32,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl juustokuminaa,

kanelia,

kurkumaa,

0,5 tl tabascoa,

suolaa,

mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli