Kasvispanzanella ja naattipesto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispanzanella ja naattipesto

Kasvispanzanella ja naattipesto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Valmista italialainen panzanella-salaatti rapeista kesäkasviksista ja leipäkrutongeista. Tarjoa leipäsalaatti porkkanan naateista tehdyn peston kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
porkkanaa
300 g
(1 kpl) kukkakaali
200 g
(1 rs) kirsikkaterttutomaatteja
1 kpl
kesäsipuli varsineen
2 rkl
pieniä kapriksia
70 g
(1 rs) versoseosta

NAATTIPESTO

1 rkl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
porkkanan naattien lehtiä
1 dl
basilikanlehtiä
3 rkl
raastettua parmesaania
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Saat salaatista ruokaisamman lisäämällä siihen fetaa, vuohenjuustoa tai halloumia.

Näin teet

1

Valmista pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen. Kuori valkosipuli. Nypi lehdet porkkanoiden naateista. Laita valkosipuli, porkkanan- ja basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää noin puolet öljystä ja sitruunamehu. Soseuta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat pestomaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 dl
porkkanan naattien lehtiä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
raastettua parmesaania
sormisuolaa
3/4 dl
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
1 rkl
pinjansiemeniä
1 dl
basilikanlehtiä
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa 5 minuuttia. Voit paistaa leivät rapeiksi myös pannulla.

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 rkl
oliiviöljyä
3

Kuori porkkanat. Veistä kuorimaveitsellä porkkanoista lastuja. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Puolita tomaatit. Hienonna kevätsipuli varsineen.

4 kpl
porkkanaa
300 g
(1 kpl) kukkakaali
200 g
(1 rs) kirsikkaterttutomaatteja
1 kpl
kesäsipuli varsineen
4

Yhdistä leipäkuutiot, kasvikset, kaprikset ja versoseos. Sekoita joukkoon puolet pestosta. Tarjoa loppu pesto erikseen kastikkeena.

2 rkl
pieniä kapriksia
70 g
(1 rs) versoseosta
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
Muokattu: 24.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g63 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa24 g95 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj1267 5068
Energiaa kcal302 1208

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl pieniä kapriksia

  • 1 dl porkkanan naattien lehtiä

  • 3 rkl raastettua parmesaania

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g63 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa24 g95 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj1267 5068
Energiaa kcal302 1208

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl pieniä kapriksia

  • 1 dl porkkanan naattien lehtiä

  • 3 rkl raastettua parmesaania

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.