Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Tomaatti-vuohenjuustopiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille.

Ainekset

Pohja

250 g
Margariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
2 - 3 rkl
Kylmää vettä

Täyte

2 kpl
(à 200 g) minitomaatteja
1 kpl
Nippu kevätsipulia
200 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
200 g
Emmentaljuustoraastetta
4 kpl
Rasiaa (à 140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 200 g) kermaviiliä
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

Pinnalle

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.

2 kpl
(à 200 g) minitomaatteja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2

Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.  Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

250 g
Margariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Kylmää vettä
3

Silppua kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipuli- ja basilikasilput piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaattisilppu, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.

1 kpl
Nippu kevätsipulia
200 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
200 g
Emmentaljuustoraastetta
4 kpl
Rasiaa (à 140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 200 g) kermaviiliä
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
4

Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
5

Jos haluat tehdä piirakasta laktoosittoman, korvaa vuohenjuusto laktoosittomalla maustetulla tuorejuustolla ja käytä laktoositonta margariinia ja kermaviiliä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

323

1353

19,9 g

7,1 g

23,8 g

3,3 g

2,5 g

11,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta,

2 - 3 rkl Kylmää vettä,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli