Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokonaisina paahdetut valkosipulit

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Soseuta tahnaksi leivälle tai lisää kastikkeisiin ja keittoihin. Paahdettu valkosipuli on ihana lisä myös perunamuusissa.

Ainekset

4 kpl
kokonaista valkosipulia
1 rkl
voita tai rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.

1 rkl
voita tai rypsiöljyä
4 kpl
kokonaista valkosipulia
1/4 tl
suolaa
2

Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

3

Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

31

129

2,8 g

1,8 g

0,8 g

0,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli