Kokonaisina paahdetut valkosipulit - Yhteishyvä

Kokonaisina paahdetut valkosipulit

Kokonaisina paahdetut valkosipulit
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Soseuta tahnaksi leivälle tai lisää kastikkeisiin ja keittoihin. Paahdettu valkosipuli on ihana lisä myös perunamuusissa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
kokonaista valkosipulia
1 rkl
voita tai rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.

1 rkl
voita tai rypsiöljyä
4 kpl
kokonaista valkosipulia
1/4 tl
suolaa
2

Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

3

Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2019
Muokattu: 15.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa3 g11 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj129 517
Energiaa kcal31 124

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa3 g11 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj129 517
Energiaa kcal31 124
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.