Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuskus-vuohenjuustosalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sekoita ruokaisa salaatti kuskusesta, vuohenjuustosta ja rapeista primavera-kasviksista. Keväisen vihreä salaatti sopii piknikevääksi tai kevään juhlien noutopöytään.

Ainekset

100 g
edamamepapuja (pakaste)
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
150 g
(1 rs) sokeriherneitä
4 dl
kuskusia
4 dl
kasvislientä
4 kpl
kevätsipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
murskattua chiliä
1 1/2 dl
appelsiinimehua
2 rkl
appelsiinin kuoriraastetta
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
hienonnettua minttua
350 g
vuohenjuustoa
2 rkl
dukkahia (halutessasi)

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa parsa suupaloiksi. Lisää parsat kattilaan ja jatka keittämistä noin 3 minuuttia. Lisää herneenpalot ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes edamamet ovat kypsiä. Valuta kasvikset ja laita ne jääveteen odottamaan, niin niiden väri säilyy kauniina.

100 g
edamamepapuja (pakaste)
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
150 g
(1 rs) sokeriherneitä
2

Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.

4 dl
kuskusia
3

Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipulit pippurin, chilin, appelsiinimehun, kuoriraasteen ja öljyn kanssa. Yhdistä seos kuskusiin.

4 kpl
kevätsipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
murskattua chiliä
1 1/2 dl
appelsiinimehua
2 rkl
appelsiinin kuoriraastetta
3 rkl
oliiviöljyä
4

Valuta kasvikset. Suikaloi sokeriherneet halutessasi. Murustele vuohenjuusto. Yhdistä kasvikset, minttu, kuskus ja juusto. Viimeistele halutessasi dukkahilla. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.

350 g
vuohenjuustoa
1 dl
hienonnettua minttua
2 rkl
dukkahia (halutessasi)
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2019
|
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

730

3054

30,5 g

18,5 g

72,3 g

9,5 g

9,8 g

35,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli