Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjapiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Paista pellillinen marjapiirakkaa! Rahkalla ja kermaviilillä täytetty perinteinen marjapiirakka syntyy nopeasti, ja sen voi tehdä yhtä hyvin tuoreista tai pakastemarjoista. Vaihtele makua mustikoilla, vadelmilla, mansikoilla tai herukoilla - tai ripottele mukaan kaikkia.

Ainekset

225 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa

Täyte

400 g
(2 ps) marjoja (pakaste)
2 rkl
Perunajauhoja
400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
400 g
(2 prk) kermaviiliä
2 kpl
kananmunaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa kananmuna seokseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

225 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
2

Sekoita kohmeiset marjat ja perunajauhot varovasti keskenään. Jos teet piirakan tuoreista marjoista, voit jättää perunajauhon pois. Levitä marjat piirakkapohjalle.

400 g
(2 ps) marjoja (pakaste)
2 rkl
Perunajauhoja
3

Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.

400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
400 g
(2 prk) kermaviiliä
2 kpl
kananmunaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

195

818

8,9 g

3,5 g

21,7 g

10,4 g

1,6 g

5,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli