Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen kasviscurry

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista parsakaalista, porkkanasta, tomaateista ja herneistä helppo kasviscurry ja lisää mukaan reippaasti mausteita. Tarjoa curry riisin kanssa.

Ainekset

300 g
Parsakaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Raastettua inkivääriä
6 kpl
Kaffirlimetin lehteä
2 rkl
Punaista currytahnaa
400 g
(1 prk) kookosmaitoa
100 g
Kirsikkatomaatteja
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
2 rkl
Limettimehua
1 tl
Suolaa
Korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele parsakaali. Kuori ja paloittele porkkanat. Suikaloi sipuli, viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kasviksia 3 minuuttia öljyssä vokissa.

300 g
Parsakaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
2

Lisää inkivääri, kaffirlimetin lehdet ja currytahna. Paista minuutti.

1 rkl
Raastettua inkivääriä
6 kpl
Kaffirlimetin lehteä
2 rkl
Punaista currytahnaa
3

Lisää kookosmaito, tomaatit ja herneet. Anna kiehua hetki.

400 g
(1 prk) kookosmaitoa
100 g
Kirsikkatomaatteja
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
4

Mausta limettimehulla ja suolalla. Lisää pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa riisin kanssa.

2 rkl
Limettimehua
1 tl
Suolaa
Korianteria
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 2.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1522

30,0 g

19,8 g

12,3 g

9,5 g

5,0 g

9,0 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Raastettua inkivääriä,

6 kpl Kaffirlimetin lehteä,

2 rkl Limettimehua,

Korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli