Nyhtökaurabolognese uunissa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyhtökaurabolognese uunissa

Nyhtökaurabolognese uunissa
Nyhtökaurasta valmistettu vegaaninen bolognesekastike maistuu myös lihan ystäville. Hauduta koko perheen suosikkiruoka maukkaaksi uunin lempeässä lämmössä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
porkkana
3 kpl
varsisellerin vartta
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
2 tl
oreganoa

Näin teet

1

Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja raasta tai kuutioi porkkanat. Silppua sellerinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2 kpl
porkkana
3 kpl
varsisellerin vartta
3 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai uuninkestävässä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura, murustele sitä pienemmäksi haarukalla ja paista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.

3 rkl
oliiviöljyä
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
2 tl
oreganoa
3

Kypsennä bolognesekastiketta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa nyhtökaurabolognese spagetin kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa14 g54 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1074 4296
Energiaa kcal257 1026

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 kpl varsisellerin vartta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa14 g54 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1074 4296
Energiaa kcal257 1026

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 kpl varsisellerin vartta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.