Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-purjokeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo klassikkokeitto valmistuu perunasta ja purjosta. Ruokaisa ja kukkaroystävällinen sosekeitto maistuu arkilounaana tai kevyenä päivällisenä.

Ainekset

500 g
Perunaa (4-6 kpl)
300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
7 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia.

300 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
Perunaa (4-6 kpl)
2

Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla.

7 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
(suolaa)
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 8.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

222

932

12,3 g

3,5 g

22,0 g

3,3 g

2,8 g

4,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl vettä,

(suolaa),

1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli