Sitruunapannari - Yhteishyvä

Sitruunapannari

Paloja
16
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Tuttu pannukakku saa pirteän terän sitruunasta. Hillon sijaan pannarin päälle lastataan raejuustoa, banaania, mustikoita ja pähkinää. Koko komeus viimeistellään vaahterasiirapilla.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
voita tai margariinia
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3
kananmunaa
8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa

LISÄKSI

2
banaania
1 rkl
sitruunamehua
(0,5 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl
(1 prk) raejuustoa
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
4 rkl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

Näin teet

1

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se rasvan joukkoon.

100 g
voita tai margariinia
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
2

Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sitruunavoisula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Anna turvota 30 minuuttia.

8 dl
maitoa
3
kananmunaa
1 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

4

Paista pannaria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5

Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua. Rouhi pähkinät. Tarjoa pannari banaanin, mustikoiden ja raejuuston kanssa. Viimeistele pähkinärouheella ja vaahterasiirapilla.

2
banaania
1 rkl
sitruunamehua
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
(0,5 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl
(1 prk) raejuustoa
4 rkl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 18.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g382 g
Proteiinia6 g99 g
Rasvaa10 g167 g
Kuituja1 g17 g
Energiaa kj910 14552
Energiaa kcal217 3475

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

  • banaania

  • (0,5 ps) mustikoita (pakaste)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g382 g
Proteiinia6 g99 g
Rasvaa10 g167 g
Kuituja1 g17 g
Energiaa kj910 14552
Energiaa kcal217 3475

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

  • banaania

  • (0,5 ps) mustikoita (pakaste)

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.