Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Superhelppo gazpacho

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yrteillä maustettu kylmä tomaattikeitto sopii kevyeksi arkipäivälliseksi tai viikonlopun lounaaksi.

Ainekset

1 kpl
(1 l) tomaattikeittoa (esim. knorr tomaatti-mascarponekeitto)
4 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
Mustapippuria, halutessasi
Suolaa, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kumoa keitto kulhoon.

1 kpl
(1 l) tomaattikeittoa (esim. knorr tomaatti-mascarponekeitto)
2

Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit. Hienonna basilika.

4 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
3

Lisää tomaattikuutiot ja basilika keittoon. Sekoita, ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

4

Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa. Tarjoa keitto kylmänä, halutessasi jääpalojen kanssa.

Suolaa, halutessasi
Mustapippuria, halutessasi
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.2.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

36

150

1,3 g

0,3 g

4,3 g

4,0 g

1,3 g

0,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl Ruukkua basilikaa,

Mustapippuria, halutessasi,

Suolaa, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli