Tahnabaari 3 x kasvistahna - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tahnabaari 3 x kasvistahna

Tahnabaari 3 x kasvistahna
Kappaleita
3
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Valmista punajuurista, porkkanoista ja herneistä helpot ja värikkäät tahnat peston tapaan. Kasvistahnat sopivat esimerkiksi leivän ja kasvisten kanssa dipattaviksi.
Jaa Somessa

Ainekset

PAAHDETTU PUNAJUURITAHNA

1 kg
punajuuria
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
tilliä hienonnettuna
3/4 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

KURPITSANSIEMEN-PORKKANATAHNA

500 g
porkkanoita
5 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
kurpitsansiemeniä
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
omena- tai valkoviinietikkaa

ROUSKUVA HERNETAHNA

2 rkl
auringonkukansiemeniä
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 tl
valkosipulinkynsi
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

PAAHDETTU PUNAJUURITAHNA

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret. Laita punajuuret ja valkosipulit kuorimatta uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Kuori ja kuutioi hieman jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Hienonna tilli. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella.

1 tl
suolaa
3/4 dl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kg
punajuuria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
tilliä hienonnettuna
2

KURPITSANSIEMEN-PORKKANATAHNA

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise isoimmat. Laita uunivuokaan ja valuta 1 rkl öljyä päälle. Lisää valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

Paloittele porkkanat ja kuori valkosipulit. Soseuta porkkanat, valkosipulit, 4 rkl öljyä ja 2 rkl siemeniä teho- tai sauvasekoittimella. Lisää suola, pippuri ja tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää viinietikkaa, jos haluat makuun terävyyttä. Lusikoi tahna kulhoon ja ripottele loput siemenet pinnalle.

500 g
porkkanoita
2 kpl
valkosipulinkynttä
5 rkl
rypsiöljyä
1 tl
omena- tai valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
kurpitsansiemeniä
3

ROUSKUVA HERNETAHNA

Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

Sulata herneet. Soseuta herneet, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy teho- tai sauvasekoittimella. Lisää siemenet ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

1/2 tl
suolaa
1 tl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
auringonkukansiemeniä
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g121 g
Proteiinia10 g30 g
Rasvaa69 g206 g
Kuituja15 g45 g
Energiaa kj3503 10508
Energiaa kcal837 2511

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 rkl kurpitsansiemeniä

  • 1 tl valkosipulinkynsi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g121 g
Proteiinia10 g30 g
Rasvaa69 g206 g
Kuituja15 g45 g
Energiaa kj3503 10508
Energiaa kcal837 2511

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 rkl kurpitsansiemeniä

  • 1 tl valkosipulinkynsi

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.