Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea perunapizza

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Valmista pizzapohja vaihteeksi perunaviipaleista. Vaalea perunapizza on suomalainen versio pizza biancosta eli valkoisesta pizzasta. Päällystä jauhoton pizzapohja ranskankermalla, punasipulilla ja yrteillä.

Ainekset

Pohja

500 g
perunoita
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
rypsiöljyä

Täytteet

1 kpl
punasipuli
150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(1/2 ps) emmentaljuustoraastetta
3 rkl
ruohosipulia tai muita
yrttejä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
perunoita
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2

Vuoraa matalareunainen pelti leivinpaperilla ja sivele siihen öljyllä ympyrä (Ø noin 25 cm). Asettele perunat öljytylle alueelle. Sivele öljyä myös perunoiden päällipinnoille ja aseta päälle leivinpaperi. Nosta toinen pelti päälle ja laita painoksi esimerkiksi valurautapannu. Paista uunissa noin 50 minuuttia.

2 tl
rypsiöljyä
3

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

1 kpl
punasipuli
3 rkl
ruohosipulia tai muita
4

Poista paino ja päällimmäinen pelti perunapohjan päältä. Lusikoi ranskankerma pohjalle. Lisää sipulit ja juusto. Paista pizzaa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Viimeistele yrteillä.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(1/2 ps) emmentaljuustoraastetta
yrttejä hienonnettuna

Vinkki: Täytä pizza paahdetuilla kasviksilla tai lado kypsän pizzan päälle kylmäsavulohta. Vegaanisen pizzan saat korvaamalla ranskankerman kaurafraichella ja raastamalla pinnalle juustonkaltaista kasvisrasvavalmistetta.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

295

1237

18,8 g

11,0 g

21,5 g

2,5 g

1,5 g

8,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli