Valkosipuli-kookoskeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosipuli-kookoskeitto

Valkosipuli-kookoskeitto
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Paahdetusta valkosipulista, inkivääristä, limestä ja kookosmaidosta valmistuu pirteän täyteläinen valkosipuli-kookoskeitto.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
kokonainen valkosipuli
3 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
2 rkl
inkivääriä raastettuna
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
400 ml
kookosmaitoa
1 kpl
lime
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
cayennepippuria
(persiljaa)

Vinkki: Tarjoa keitto alkupalana tai rikasta se pääruoaksi lisäämällä joukkoon kasvissuikaleita, kypsää broileria, katkarapuja tai paistettua tofua.

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. Laita ne pieneen uunivuokaan. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Peitä vuoka foliolla ja paahda uunissa 20–30 minuuttia sipulinkynsien koosta riippuen. Anna jäähtyä hetki.

3 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
kokonainen valkosipuli
2

Kuori ja kuutioi sipulit. Raasta inkivääri. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä ja kuullota sipulia ja inkivääriä miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5 minuuttia

2 kpl
sipulia
2 rkl
inkivääriä raastettuna
3 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3

Lisää kookosmaito ja soseuta keitto. Purista lime keittoon ja mausta suolalla ja cayennepippurilla. Viimeistele halutessasi persiljalla.

400 ml
kookosmaitoa
1 kpl
lime
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
cayennepippuria
(persiljaa)
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa32 g129 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1331 5324
Energiaa kcal318 1271

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa32 g129 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1331 5324
Energiaa kcal318 1271

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.