Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrtti-juustoleipä

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Valmista helppo yrtti-juustoleipä pellillä tai vuoassa. Jaa taikinapyörällä annospaloiksi, vältyt sämpylöiden pyörittelyltä!

Ainekset

5 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 rkl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
12 dl
Sämpyläjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
80 g
(2 dl) vahvaa juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää hunaja, suola ja yrttiseos. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy ja juustoraaste alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

5 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 rkl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
12 dl
Sämpyläjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
80 g
(2 dl) vahvaa juustoraastetta
2

Painele taikina leivinpaperoidulle pienelle uunipellille tai -vuokaan tasaiseksi levyksi. Anna leivän kohota 15 minuuttia. Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä annospaloiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

201

842

5,0 g

1,8 g

29,9 g

3,9 g

2,5 g

7,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli