Grillatut kesäkurpitsat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut kesäkurpitsat

Grillattu kesäkurpitsa
Annokset
5
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(noin 800 g ) keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Oliivi- tai rypsiöljyä

SITRUSVINEGRETTI

1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Ruokokidesokeria
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua minttua

TARJOILUUN

1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä

Näin teet

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja anna niiden vetäytyä hetki lautasella. Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Voitele kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin. Nosta kesäkurpitsat laakealle vadille ja valuta päälle sitrusvinegrettiä. Anna maustua mielellään noin puolen tunnin ajan. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.Vinkki! Vinegretti on kätevä sekoittaa pienessä korkillisessa pullossa ravistamalla.

2

Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Voitele kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin. Nosta kesäkurpitsat laakealle vadille ja valuta päälle sitrusvinegrettiä. Anna maustua mielellään noin puolen tunnin ajan.

2 tl
Ruokokidesokeria
1 tl
Kuivattua minttua
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
3

Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.Vinkki! Vinegretti on kätevä sekoittaa pienessä korkillisessa pullossa ravistamalla.

1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 15.5.2019