Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsacurd

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kesäkurpitsatahna sopii paahtoleivän pinnalle. Kokeile myös kakkujen täytteeksi. Tahna säilyy kylmässä noin viikon ajan.

Ainekset

500 g
Kesäkurpitsaa
2 rkl
Vettä
1 kpl
Sitruuna
1 1/2 dl
Sokeria
75 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja pilko kesäkurpitsat pieniksi. Keitä vedessä 5 minuuttia kunnes pehmenevät.

500 g
Kesäkurpitsaa
2

Lisää pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

1 kpl
Sitruuna
3

Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa.

1 1/2 dl
Sokeria
75 g
Voita
4

Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.

2 kpl
Kananmunaa
5

Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1320

5524

73,0 g

43,0 g

142,0 g

142,0 g

6,0 g

18,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli