Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsarelissi

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Kun kesäkurpitsasato on parhaimmillaan, tee siitä maukas, mausteinen lisuke kurkkurelissin tapaan. Makeansuolainen ja etikkainen kesäkurpitsarelissi sopii hotdogin väliin ja maistuu vaikka jauhelihapihvien tai lihapullien kanssa.

Ainekset

1 kg
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Sipulia

Mausteliemi

4 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
3 rkl
karkeaa suolaa
10 kpl
Neilikkaa
10 kpl
kokonaista maustepippuria
1 kpl
Kanelitanko

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kg
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Sipulia
2

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri ja suola liukenevat.

4 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
3 rkl
karkeaa suolaa
10 kpl
Neilikkaa
10 kpl
kokonaista maustepippuria
1 kpl
Kanelitanko
3

Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sipulisilppu mausteliemeen. Ota kattila pois levyltä. Anna vetäytyä kannen alla 15–20 minuuttia.

4

Annostele relissi puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä jääkaapissa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 18.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1800

7535

4,0 g

411,0 g

411,0 g

8,0 g

7,0 g

57,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

10 kpl Neilikkaa,

10 kpl kokonaista maustepippuria,

1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli