Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Korvaa lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla, niin maukas kasvislasagne maistuu myös fodmap-ruokavaliota noudattaville.

Ainekset

2 kpl
kesäkurpitsaa
300 g
juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta raastettuna

Tomaattikastike

1 kpl
purjon vihreä osa
1 kpl
porkkana
2 rkl
rypsiöljyä
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl
hienonnettua minttua
1
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä
minttua tai lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~15
71
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa vihreä osa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota purjoviipaleita paistokasarissa pari minuuttia tai kunnes purjo on pehmeää. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia. Lisää yrtit. Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä, jotta liemessä olevat fodmap-yhdisteet poistuvat. Lisää kastikkeeseen.

1 tl
suolaa
1 kpl
purjon vihreä osa
1 dl
hienonnettua minttua
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
rypsiöljyä
1
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä
1 kpl
porkkana
2 rkl
sitruunamehua
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
2

Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä juustohöylällä ohuita lastuja pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja kasvirasvaraastetta. Kypsennä uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi mintulla tai lehtipersiljalla.

2 kpl
kesäkurpitsaa
300 g
juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta raastettuna
1 rkl
rypsiöljyä
minttua tai lehtipersiljaa

Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.6.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1092

17,5 g

6,8 g

10,3 g

10,3 g

3,7 g

13,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa,

prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli