Huovutettu tyynynpäällinen - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Huovutettu tyynynpäällinen

Huovutettu tyynynpäällinen

Neulottu raidallinen tyynynpäällinen muuntautuu huovutetuksi sisustustyynyksi.

Jaa Somessa
Teksti
Anne-Maija Immonen
Kuvat
Kreetta Järvenpää

Koko: huovutettuna noin 40 x 55 cm.

Langanmenekki: Novita Huopanen Lampola: Liinu (026) 100 grammaa, Lissu (028) 100 grammaa, Päkä (077) 100 grammaa ja Piki (087) 100 grammaa. Novita Huopanen Lampola on poistunut valmistajan valikoimasta. Sen tilalle voi käyttää Novita Jokea.

Puikot: pyöröpuikot numero 10 tai käsialan mukaan.

Muut tarvikkeet: sisustyyny huovutetun tyynyliinan sisälle (koko 40 x 50 cm). Kuvatussa tyynyssä sisustyyny on pienennetty 50 x 50 cm tyynystä.

Mallineuleet: Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Tiheys: 12 silmukkaa (s) ja 15 kerrosta (krs) sileää neuletta = 10 cm.

Ohjeessa on huomioitu noin
40 prosentin kutistuminen alkuperäisestä koosta.

Huovutetun tyynynpäällisen ohje

Luo pyöröpuikoille Lampolan Piki-värillä 130 silmukkaa ja neulo sileää neuletta suljettuna neuleena kerä loppuun. Vaihda työhön Päkä-väri ja neulo kerä loppuun. Neulo seuraavaksi Liinu-kerä ja lopuksi Lissu-kerä loppuun. Työn korkeus on noin 80 cm. Päätä silmukat.

Ompele päällisen toinen pää kiinni. Laita tyynynpäällisen sisään muovipussi ja kiinnitä se tyynyliinaan puuvillalangalla pitkin harsinpistoin. Muovi estää neulospintojen huopumisen yhteen.

Tyynynpäällisen huovuttaminen

Huovuta tyynynpäällinen pesukoneessa. Käytä kirjopesuohjelmaa 40 °C ja tavallista pyykinpesuainetta. Laita koneeseen lisäksi vähän muuta pyykkiä, kuten kaksi kylpypyyhettä. Varo kuitenkin täyttämästä konetta liikaa.

Pesun jälkeen poista harsinlangat ja muovi. Venytä ja muotoile tyynynpäällinen oikeisiin mittasuhteisiin. Harjaa kosteaa työtä esimerkiksi juuriharjalla, jotta se pehmenee.

Innostuisitko näistä huovutustöistä?

Julkaistu: 12.9.2012
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa